Skip Nav

Adatvédelmi elvek

Segítségre van szüksége?

Elakadt valahol az oldal használata közben? Tegye fel kérdését ezen az oldalon.

Általános Gyakori Kérdéseinket itt találja.

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Bevezető

Elkötelezettek vagyunk a felhasználók személyes adatainak védelme iránt, és biztonságos felhasználói élmény megvalósítására törekszünk. Ez az Adatvédelmi Szabályzat azt az eljárást ismerteti, ahogy Önről adatokat gyűjtünk és ahogy kezeljük azokat.

A jelen webhely vagy alkalmazás használatával Ön beleegyezik adatainak a jelen Adatvédelmi Szabályzatban ismertetett módon történő gyűjtésébe, kezelésébe és továbbításába.

A személyes adatok megadása elengedhetetlen ahhoz, hogy szolgáltatást nyújthassunk az Ön részére. Minden esetben az Ön döntése, hogy ezeket a szolgáltatásokat igénybe kívánja-e venni.

I. A JELEN ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA, ADATKEZELŐ

A jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya kiterjed a Monster Magyarország Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszám: Cg.01-09-681593, székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. 3. em, email: informacio@monster.hu, telefonszám: (361) 451-7080), mint adatkezelő ("Társaság") által a www.monster.hu weboldalon ("Weboldal") nyújtott szolgáltatásokkal ("Szolgáltatás") kapcsolatosan folytatott - alábbiakban részletesen meghatározásra kerülő - adatkezelésekre. Felhívjuk a figyelmet, hogy a Társaság az egyesült államokbeli, New York-i tőzsdén jegyzett Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) globális online toborzási megoldásokat nyújtó karrier-hálózat tagja, amely világszerte egy közös platformot működtet, amelyen a munkavállalók és a munkaadók a világ minden tájáról találkozhatnak. A Weboldal a közös platform része. A Weboldalon elvégzett beállításaitól függően tehát az Ön kifejezett hozzájárulásával a Monster Worldwide, Inc egyesült államokbeli társasággal kapcsolatban álló és a közös Monster platformon keresztül külföldön a Társaság Szolgáltatásaival azonos szolgáltatásokat nyújtó egyéb társaságok, valamint azok külföldi munkaadó ügyfelei is hozzáférhetnek az Ön által a Szolgáltatás igénybevétele során a Társaság részére megadott adataihoz. A Monster platformot használó társaságok, illetve a Monster weboldalak teljes listája megtalálható itt: https://www.monster.hu/geo/siteselection. A személyes adatai tehát az Európai Gazdasági Térségen kívüli olyan országokba is továbbításra kerülhetnek, amelyek nem biztosítják a személyes adatok Európai Unió által megkívánt védelmi szintjét.

A Weboldalon olyan webhelyekre mutató hivatkozásokat is megadunk, amelyek nem állnak az ellenőrzésünk alatt. A Társaság nem vállal felelősséget más webhelyek által folytatott adatkezelésért. Ennek megfelelően kérjük olvassa el az ilyen egyéb webhelyek adatvédelmi szabályzatait, és tájékozódjon arról, hogy ezen webhelyek miként gyűjtik, kezelik és továbbítják az Ön adatait.

II. A TÁRSASÁG ÁLTAL FOLYTATOTT ADATKEZELÉSEK

A Weboldal használata, a Szolgáltatásunk igénybevétele során adatokat gyűjtünk Önről a következő célokból:

1. FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ
A kezelt adatok köre Név, lakcím, jelenlegi karrierszint, földrajzi hely (város, irányítószám, vagy bármely megadott egyéb földrajzi hely), végzettség, email cím, jelszó, közösségi hálózaton keresztül történő regisztráció esetén Facebook ID, publikus profil és email cím.

Amennyiben Ön egy állásajánlatra közvetlenül pályázik a munkáltató weboldalán, de a Társaság Weboldaláról átirányítva, úgy ezt regisztráció nélkül is megteheti, amely esetben azonban nem jön létre felhasználói fiók, az ilyenkor megadott e-mail címmel nem tud belépni a Weboldalra. A Társaság ebben az esetben kizárólag a megadott email címét kezeli és menti a pályázás elkezdésének tényét. A megadott email címre emlékeztető üzenetet küldünk.
Adatkezelő Az adatkezelő a Társaság.
Az adatkezelés célja Annak lehetővé tétele, hogy a felhasználó a Társaság regisztrált felhasználók részére nyújtott Szolgáltatásait igénybe vegye, a Társaság a felhasználót azonosítsa és felvegye a kapcsolatot, illetve tartsa a kapcsolatot a felhasználóval.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása - a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelet (a továbbiakban: „GDPR”) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama A felhasználói fiók/regisztráció felhasználó általi törléséig. Ha hosszabb időn keresztül nem jelentkezik be a fiókjába vagy nem használja a Szolgáltatást (beleértve a rendszerünk által küldött e-mail üzenetek fogadását is), fiókjának érvényessége lejár. A lejárt érvényességű fiókokat töröljük. A jelenlegi lejárati idő 36 hónap. Ha fiókja önéletrajzot tartalmaz, az önéletrajz ily módon való törlése előtt e-mail üzenetet küldünk.
Adatfeldolgozó igénybevétele A Társaság a regisztráció során megadott adatok tárolására a Monster Worldwide, Inc. (133 Boston Post Road, Weston, MA 02493, USA, telefon: 00 1 (978) 461-8000, fax: 00 1 (978) 461-8100) által működtetett platformot veszi igénybe, amelynek a Weboldal is része.

A Társaság a személyes adatok Európai Gazdasági Térségen kívüli, harmadik országban (tehát az Egyesült Államokban) történő feldolgozása során a megfelelő szintű védelmet úgy biztosítja, hogy a Monster Worldwide, Inc. részt vesz az adatvédelmi pajzsban (Privacy Shield). Az adatvédelmi pajzs akkor engedi meg a személyes adatok továbbítását az EU-ból egy amerikai vállalathoz, ha az amerikai vállalat a személyes adatok kezelése (például felhasználása, tárolása és továbbadása) során szigorú adatvédelmi szabályok és biztosítékok szerint jár el. Bővebb információ elérhető: http://naih.hu/files/Privacy-Shield-UTMUTATO.pdf.
Az adatok megismerésére jogosultak köre Az adatokhoz az alábbi személyeknek lehet hozzáférése:
  • a Társaság, és alkalmazottai;
  • az adatfeldolgozó és alkalmazottai;
  • a jogszabályok által arra felhatalmazott jogi személyek, szervezetek, hatóságok;
  • az Alma Media Corporation, egy finn társaság (üzleti azonosító: ID 1944757-4) és annak leányvállalatai, ha a Weboldalon regisztrál
2. ÖNÉLETRAJZ, PROFIL FELHASZNÁLÓ ÁLTALI LÉTREHOZÁSA, KEZELÉSE
A kezelt adatok köre A fenti 1. pontban megadott adatokon felül:

Meglévő önéletrajz feltöltése esetén az önéletrajzában megadott adatok.

Amennyiben az önéletrajzát a Weboldalon keresztül, a Szolgáltatás igénybevételével készíti el, úgy a következő adatok: milyen pozícióban szeretne elhelyezkedni, legutóbbi pozíció, legutóbbi munkaadó, munkavállalási engedély, kereshető-e az önéletrajza a munkáltatók részéről vagy sem (nyilvános, bizalmas, vagy privát státusz), jelenlegi karrierszint, jelenlegi képzettségi szint, milyen pozícióban dolgozna szívesen, fizetési sáv, iparág, foglalkozás, hol dolgozna szívesen (földrajzi hely), kívánt munkakör típusa, kívánt munkaidő, hajlandó-e költözni, hajlandó-e utazni, milyen nyelveken beszél, milyen szinten, mikor tud kezdeni.

Szakmai profiljának beállítása során kezelt, nem kötelezően megadandó adatok: tapasztalat (munkaadó, pozíció, ország, földrajzi hely, leírás, készségek, időtartam), végzettség, bizonyítványok (bizonyítvány neve, kiállító intézmény, megszerzés dátuma, összegzés), készségek és nyelvtudás (milyen készségei vannak, készség szintje, nyelvtudás, nyelvtudás szintje), tagságok és szakmai díjak (tagságok, elismerések és díjak), érdeklődési kör, telefonszám, twitter, AIM felhasználónév, weboldal.

Önéletrajzot Google Drive-ról és DropBox-ról való áttöltéssel is lehet feltölteni. Kísérőlevél készítése esetén a kísérőlevélben megadott adatok.

Elmentett állások, elmentett keresések, eddigi pályázatok

Adatkezelő Az adatkezelő a Társaság.
Az adatkezelés célja Önéletrajzok felhasználásának elősegítése az álláspályázatokra a Weboldalon történő jelentkezések és a Weboldalon végzett álláskeresések során. Önéletrajz felhasználók általi elkészítésének elősegítése sablonok segítségével.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama A felhasználói fiók/regisztráció felhasználó általi törléséig, illetve az egyes adatok felhasználó általi törléséig. Ha hosszabb időn keresztül nem jelentkezik be a fiókjába vagy nem használja a Szolgáltatást (beleértve a rendszerünk által küldött e-mail üzenetek fogadását is), fiókjának érvényessége lejár. A lejárt érvényességű fiókokat töröljük. A jelenlegi lejárati idő 36 hónap. Ha fiókja önéletrajzot tartalmaz, az önéletrajz ily módon való törlése előtt e-mail üzenetet küldünk.
Adatfeldolgozó igénybevétele A Társaság a megadott adatok tárolására a Monster Worldwide, Inc. (133 Boston Post Road, Weston, MA 02493, USA, telefon: 00 1 (978) 461-8000, fax: 00 1 (978) 461-8100) által működtetett platformot veszi igénybe, amelynek a Weboldal is része.

A Társaság a személyes adatok Európai Gazdasági Térségen kívüli, harmadik országban (tehát az Egyesült Államokban) történő feldolgozása során a megfelelő szintű védelmet úgy biztosítja, hogy a Monster Worldwide, Inc. részt vesz az adatvédelmi pajzsban (Privacy Shield). Az adatvédelmi pajzs akkor engedi meg a személyes adatok továbbítását az EU-ból egy amerikai vállalathoz, ha az amerikai vállalat a személyes adatok kezelése (például felhasználása, tárolása és továbbadása) során szigorú adatvédelmi szabályok és biztosítékok szerint jár el. Bővebb információ elérhető: http://naih.hu/files/Privacy-Shield-UTMUTATO.pdf.
Az adatok megismerésére jogosultak köre Amennyiben Ön az önéletrajz láthatósági beállításoknál ehhez hozzájárul (nyilvános, valamint bizalmas státusz), úgy a Monster önéletrajz adatbázisra előfizető magyar és külföldi munkaadók az Ön által az önéletrajz/profil elkészítése során megadott adataihoz hozzáférhetnek. Egyszerre egy önéletrajza lehet kereshető a munkaadók előtt. (Amennyiben Ön a pályázásnál tölti fel az önéletrajzát, úgy azt is megkapják az álláspályázatot kiíró munkaadók, a pályázásnál megadott kísérőlevéllel együtt.)

A Weboldalon elvégzett alábbi beállításaitól függően tehát az Ön kifejezett hozzájárulásával a Társaságon kívül a Monster Worldwide, Inc egyesült államokbeli társasággal kapcsolatban álló és a közös Monster platformon keresztül külföldön a Társaság Szolgáltatásaival azonos szolgáltatásokat nyújtó egyéb társaságok, valamint azok külföldi munkaadó ügyfelei is hozzáférhetnek az Ön által az önéletrajzában megadott adataihoz. A Monster platformot használó társaságok, illetve a Monster weboldalak teljes listája megtalálható itt: https://www.monster.hu/geo/siteselection. Az adatai tehát az Európai Gazdasági Térségen kívüli olyan országokba is továbbításra kerülhetnek, amelyek nem biztosítják a személyes adatok Európai Unió által megkívánt védelmi szintjét.

Ön az alábbi beállítási lehetőségek szerint dönthet arról, hogy elérhetővé kívánja-e tenni az önéletrajzát/profilját a munkaadók számára, illetve, hogy milyen adatokat kíván elérhetővé tenni:

(1) Nyilvános (kereshető) státusz
A Monster platformon keresztül nyújtott önéletrajz adatbázis szolgáltatást igénybe vevő munkaadók megtekinthetik aktív önéletrajzát teljes egészében.

(2) Bizalmas (kereshető) státusz
A Monster platformon keresztül nyújtott önéletrajz adatbázis szolgáltatást igénybe vevő munkaadók megtekinthetik aktív önéletrajzát/profilját, de az Ön elérhetőségei és jelenlegi munkaadója nem lesz látható. Ebben az esetben a munkaadók a Társaságon keresztül vehetik fel Önnel a kapcsolatot. Fontos azonban, hogy amennyiben Ön egy bizalmas státuszú önéletrajzával pályázik egy konkrét állásra, úgy az adott munkaadó megkapja az Ön elérhetőségeit is. Továbbá, ha feltöltött önéletrajza van (.doc, .docx,.pdf, .rtf vagy .txt fájlban) akkor az abban szereplő adatokat is megkapja a Munkaadó. Tehát ha Ön beleírja a nevét elérhetőségét az ilyen feltöltött önéletrajzba, akkor a bizalmas státusztól függetlenül a munkaadó hozzáfér az elérhetőségeihez.

(3) Privát (nem kereshető)
A munkaadók nem láthatják az Ön önéletrajzát/profilját.

Ön az alábbi módon beállíthatja azt is, hogy ne csak a magyar önéletrajz adatbázisban, hanem bármely egyéb Monster platformot használó külföldi társaság adatbázisában is szerepeljen, mint az adott országban munkát kereső. Így az ezen országokban munkaerőt kereső munkaadók is hozzáférnek az Ön önéletrajzához.

A beállítások oldalon a „Hol dolgozna szívesen? (Földrajzi hely)” kérdésre a „Máshol is vállalnék munkát” opciót választva, majd a legördülő listából az adott országot kiválasztva.

Már feltöltött önéletrajznál az Önéletrajzaim (https://www.monster.hu/resumes/resume/manageresumes) oldalról az adott önéletrajz nevére, majd a „beállítások” gombra kattintva éri el a fenti a „Hol dolgozna szívesen? (Földrajzi hely)” szekciót.

A Társaságon és alkalmazottain kívül az alábbi személyek férhetnek hozzá az Ön adataihoz:
  • a Monster cégcsoport, amelynek leányvállalatainak listáját itt találja meg: https://www.monster.hu/geo/siteselection);
  • munkáltatók, amennyiben az önéletrajzát kereshetővé teszi;
  • a jogszabályok által arra felhatalmazott jogi személyek, szervezetek, hatóságok; és
  • az Alma Media Corporation, egy finn társaság (üzleti azonosító: ID 1944757-4), amely a Társaság többségi tulajdonosa és annak leányvállalatai, ha a Weboldalon regisztrál
3. ÖNÉLETRAJZ ADATBÁZIS MŰKÖDTETÉSE
A kezelt adatok köre A fenti 1. és 2. pontban megadott adatok.
Adatkezelő Az adatkezelő a Társaság, valamint az önéletrajz adatbázisra előfizető munkaadók.
Az adatkezelés célja A felhasználók és a munkaadók találkozásának elősegítése foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése céljából, olyan módon, hogy az önéletrajz adatbázist a Társaság a szolgáltatást igénybe vevő munkaadók részére kereshetővé teszi. Annak lehetővé tétele, hogy a munkaerőt kereső munkaadók felvehessék a kapcsolatot az állást kereső felhasználókkal.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama A felhasználói fiók/regisztráció felhasználó általi törléséig, illetve az egyes adatok felhasználó általi törléséig. Ha hosszabb időn keresztül nem jelentkezik be a fiókjába vagy nem használja a Szolgáltatást (beleértve a rendszerünk által küldött e-mail üzenetek fogadását is), fiókjának érvényessége lejár. A lejárt érvényességű fiókokat töröljük. A jelenlegi lejárati idő 36 hónap. Ha fiókja önéletrajzot tartalmaz, az önéletrajz ily módon való törlése előtt e-mail üzenetet küldünk.
Adatfeldolgozó igénybevétele Azonos a fenti 2. pontban meghatározott adatfeldolgozóval és adatfeldolgozással.
Az adatok megismerésére jogosultak köre Azonos a fenti 2. pontban meghatározott adatok megismerésére jogosultakkal.
4. FELHASZNÁLÓK JELENTKEZÉSE ÁLLÁSHIRDETÉSRE
A kezelt adatok köre Amennyiben a felhasználó regisztrál és a Weboldalon keresztül így jelentkezik egy álláshirdetésre, úgy a fenti 1. és 2. pontban megadott adatok.

Amennyiben Ön egy állásajánlatra közvetlenül pályázik a munkáltató weboldalán, de a Társaság Weboldaláról átirányítva, úgy ezt regisztráció nélkül is megteheti, amely esetben azonban nem jön létre felhasználói fiók, az ilyenkor megadott e-mail címmel nem tud belépni a Weboldalra. A Társaság ebben az esetben kizárólag a megadott email címét kezeli és menti a pályázás elkezdésének tényét. A megadott email címre emlékeztető üzenetet illetve hasonló állásokat küldünk, melyekről bármikor leiratkozhat az e-mailben található linkkel.
Adatkezelő Az adatkezelő a Társaság, valamint az álláshirdetést feladó munkaadó akinek az álláshirdetésére a felhasználó jelentkezik.
Az adatkezelés célja A felhasználók és a munkaadók találkozásának elősegítése foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése céljából, olyan módon, hogy a Társaság lehetővé teszi a Weboldalán álláshirdetés feladását, amelyre a felhasználó a Weboldalon, vagy közvetlenül a munkaadó weboldalán jelentkezni tud.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama Regisztráció esetén a felhasználói fiók/regisztráció felhasználó általi törléséig, illetve az egyes adatok felhasználó általi törléséig.

Amennyiben a jelentkezés során kizárólag email címet ad meg a felhasználó a Társaság részére, úgy a hozzájárulás visszavonásáig.

Ha hosszabb időn keresztül nem jelentkezik be a fiókjába vagy nem használja a Szolgáltatást (beleértve a rendszerünk által küldött e-mail üzenetek fogadását is), fiókjának érvényessége lejár. A lejárt érvényességű fiókokat töröljük. A jelenlegi lejárati idő 36 hónap. Ha fiókja önéletrajzot tartalmaz, az önéletrajz ily módon való törlése előtt e-mail üzenetet küldünk.
Adatfeldolgozó igénybevétele Azonos a fenti 2. pontban meghatározott adatfeldolgozóval és adatfeldolgozással.
Az adatok megismerésére jogosultak köre Az álláskeresési hirdetés a Weboldalon közzétett munkaadók, akiknek a hirdetésére a felhasználó jelentkezik.
5. HÍRLEVELEK, KARRIERHÍREK, AJÁNLOTT ÁLLÁSHIRDETÉSEK KÜLDÉSE
A kezelt adatok köre Regisztrált felhasználók esetén a fenti 1. és 2. pontban meghatározott adatok. Amennyiben egy álláshirdetésre történő jelentkezés során a felhasználó kizárólag az email címét adja meg jelen adatkezelési célból, úgy a felhasználó email címe.
Adatkezelő Az adatkezelő a Társaság.
Az adatkezelés célja A Társaság tevékenységével kapcsolatos hírlevelek, karrierhírek, rendezvényekről szóló tájékoztatások, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési, illetve marketing célú megkeresések, továbbá a felhasználót lehetséges módon érdeklő álláshirdetések küldése.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama Hozzájárulás visszavonásáig, leiratkozásig. A felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről az e-mailekben található leiratkozó linkek segítségével, vagy (regisztráció esetén) a fiókba belépve, a „Beállítások” (https://login20.monster.hu/Account/AccountSettings) menüponton belül az „Értesítések beállításai” fülön illetve az „Üzenetek” menüponton belül, a „Beállítások módosítása” linket kattintva.
Adatfeldolgozó igénybevétele Azonos a fenti 2. pontban meghatározott adatfeldolgozóval és adatfeldolgozással.
Az adatok megismerésére jogosultak köre Az adatokat kizárólag a Társaság, az adatfeldolgozó és alkalmazottaik ismerhetik meg.
6. KÖZVETLEN ÁLLÁSAJÁNLATOKKAL TÖRTÉNŐ MEGKERESÉSEK, JELÖLT ELŐVÁLOGATÁS
A kezelt adatok köre Regisztrált felhasználók esetén a fenti 1. és 2. pontban meghatározott adatok, abban az esetben ha az önéletrajz adatbázisunkban keresünk.
Adatkezelő A Társaság, valamint a munkavállalót kereső munkaadó.
Az adatkezelés célja A felhasználók és a munkaadók találkozásának elősegítése foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése céljából, olyan módon, hogy a munkavállalót kereső munkaadó számára a Társaság az önéletrajz adatbázisából, valamint az általa megjelentetett álláshirdetésre jelentkezőkből előválogatja a megfelelő jelölteket és a rájuk vonatkozó információkat továbbítja a munkaadó részére.
Az adatkezelés jogalapja Az adatalany (felhasználó) hozzájárulása – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján
Az adatkezelés időtartama A hozzájárulás visszavonásáig. Regisztrált felhasználók esetén ha hosszabb időn keresztül nem jelentkezik be a fiókjába vagy nem használja a Szolgáltatást (beleértve a rendszerünk által küldött e-mail üzenetek fogadását is), fiókjának érvényessége lejár. A lejárt érvényességű fiókokat töröljük. A jelenlegi lejárati idő 36 hónap. Ha fiókja önéletrajzot tartalmaz, az önéletrajz ily módon való törlése előtt e-mail üzenetet küldünk.
Adatfeldolgozó igénybevétele A Társaság nem vesz igénybe adatfeldolgozót.
Az adatok megismerésére jogosultak köre A munkavállalót kereső munkaadó, akinek a részére a Társaság az előválogatást végzi, valamint a Társaság és alkalmazottai.

III. ÁLTALÁNOS, VALAMENNYI ADATKEZELÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Automatikusan is gyűjtünk adatokat Önről. Automatikus módon adatokat gyűjtünk arról, hogy Ön miként használja webhelyeinket és mobilalkalmazásainkat, webhelyünk felkeresett területeit, valamint gyűjtjük az Ön által használt számítógéppel vagy mobilkészülékkel kapcsolatos adatokat, többek között az IP-címre, a készülék azonosítójára, tartózkodási helyére, illetve a böngésző és operációs rendszer típusára, a hivatkozó URL-címekre vonatkozó adatokat. Ezek az információk szükségesek ahhoz, hogy személyre és tartózkodási helyre szabott tartalmat biztosíthassunk Önnek, valamint ezeket az adatokat felhasználjuk az internetes adatforgalom elemzéséhez, hibaelhárításhoz, csalás megakadályozásához, illetve szolgáltatásaink fejlesztéséhez. Ezeket az adatokat a csalások megelőzése érdekében összevethetjük a fiókjához megadott adatokkal.

Mivel a Monster platform és alkalmazásainak célja világszerte, hogy lehetővé tegye adatai megosztását, illetve mások számára lehetővé tegye, hogy megtalálják Önt, bizonyos adatokat alapértelmezés szerint nyilvánosan elérhetővé teszünk Önről. Ezek az információk például bármely internethasználó számára elérhetők, beleértve a fiókkal nem rendelkező felhasználókat is, és nyilvános keresőszolgáltatások keresési találatai között is megjelenhetnek. Ugyanakkor adatvédelmi beállításai segítségével szabályozhatja adatai láthatóságát. A mások számára elérhető információk köre a közzétenni nem kívánt adatok törlésével vagy megadásuk mellőzésével is korlátozható.

Ha információkat közöl egy másik felhasználó adatlapján, vagy hozzászól egy másik felhasználó bejegyzéséhez, az adott információ nyilvános elérhetőségére a másik felhasználó adatvédelmi beállításai fognak vonatkozni.

Mint a fentiekben részleteztük, az Ön által a Weboldalra feltöltött információkat világszerte mások is elérhetik, felhasználhatják és tárolhatják, olyan országokban is, amelyek nem nyújtanak az Európai Unió által előírt megfelelő szintű védelmet a személyes adatok számára. Bár a Társaság intézkedéseket tesz az Ön adatainak védelmére a harmadik felek általi jogosulatlan hozzáféréssel és nem rendeltetésszerű felhasználással szemben, a Társaság nem ellenőrzi ezeket a harmadik feleket, és nem vállal felelősséget azért, hogy harmadik felek miként használják fel az Ön által megadott információkat. Ennek megfelelően a Weboldalon, a Társság egyéb webhelyein vagy alkalmazásaiban, illetve nyilvános webhelyeken ne tegyen közzé bizalmas adatokat, például szenzitív személyes adatokat vagy más olyan információt, amelyet nem szeretne nyilvánosságra hozni.

Információkat abban az esetben is továbbíthatunk Önről, ha erre jogszabály kötelez bennünket, vagy ha hatóság kéri az ilyen adatok továbbítását, illetve amennyiben az Ön adatvédelmi érdekei és egyéb tényezők megfontolása után úgy gondoljuk, hogy az információk továbbítása szükséges ahhoz, hogy: a) megfeleljünk a jogszabályi követelményeknek; b) megvédjük jogainkat, tulajdonunkat, vagy társvállalatainkat; c) megakadályozzunk egy bűncselekményt vagy elhárítsunk egy nemzetbiztonsági fenyegetést; vagy d) védjük a felhasználók személyes biztonságát vagy a közbiztonságot.

Ha referenciához adatokat ad meg, az Ön feladata gondoskodni arról, hogy az érintett személy tudjon adatainak továbbításáról, és hogy írásban engedélyt adjon Önnek erre.

Az Ön által a Weboldalra feltöltött önéletrajz nem tartalmazhat különleges, valamint érzékeny adatokat, így különösen a következő adatokat: (i) faji vagy etnikai származás, (ii) politikai meggyőződés, (iii) világnézeti vagy vallási meggyőződés, (iv) szakszervezeti vagy párttagság, (v) fizikai vagy szellemi egészség, biometrikus ismertetőjegyek, illetve genetikai adottságok, (vi) függőségek, nemi élet, (vii) bűncselekmények elkövetése, jogi eljárásokban való érintettség, illetve az ehhez kapcsolódó szankciók vagy bírságok, (viii) törvénytelen vagy kifogásolható cselekmények elkövetése, illetve az ehhez kapcsolódó szankciók, valamint (ix) bármilyen társadalombiztosítási vagy egyéb azonosítószám. Amennyiben önéletrajza vagy profilja ilyen adatokat tartalmaz, úgy az ilyen adatok megadása saját kockázatára történik, az ebből fakadó bármely kárért kizárólag Ön felelős. Az adatbázisunkban az ilyen információkhoz a harmadik felek általi hozzáférést nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani. A Társaság ettől függetlenül mindent megtesz annak érdekében, hogy a harmadik felek betartsák a kötelező előírásokat és a személyes adatokat eltérő, nem megengedett célokra ne használják.

IV. AZ ÖN JOGAI

Önéletrajza vagy profilja elérésére, ellenőrzésére, javítására, frissítésére, módosítására vagy törlésére bármikor lehetősége van. Jelentkezzen be fiókjába, nyissa meg profilját vagy önéletrajzát, majd végezze el a kívánt módosításokat. Ha még nem rendelkezik fiókkal, lépjen kapcsolatba velünk. Önéletrajzát bármikor eltávolíthatja az önéletrajzokat és profilokat tartalmazó adatbázisunkból. Ha nem rendelkezik fiókkal nálunk, személyes adatainak megadását kérhetjük, hogy azonosítani tudjuk profilját a törléshez. Azonban bárki, aki megtekintette önéletrajzát vagy profilját, esetleg saját fájljai között vagy adatbázisában megtarthatott belőle egy példányt.

A Társaság elutasíthatja vagy korlátozhatja személyes adatainak elérését, javítását, frissítését vagy törlését, amennyiben ez sérti más személy jogait, vagy amennyiben a hatályos jogszabályok által erre lehetősége van. Ebben az esetben erről Önt a jogszabályok által előírt, indokolással ellátott tájékoztatóban értesítjük. Ha törölni szeretné fiókjának összes adatát, lépjen kapcsolatba velünk. Ekkor e-mail üzenetet küldünk Önnek, amelyben megerősítjük személyes adatainak törlését.

Ön bármikor kérhet tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, zárolását, vagy törlését a Társaság alábbi elérhetőségein. Az adatokra vonatkozó hozzáférési kérelmekre és tájékoztatás iránti kérelmekre azok beérkezése után indokolatlan késedelem nélkül, de mindenképpen 25 napon belül reagálunk.

Ha az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, Ön bármikor jogosult a hozzájárulását visszavonni. A hozzájárulás visszavonása ugyanakkor azt eredményezheti, hogy a Szolgáltatásokat nem tudja igénybe venni. A hozzájárulás visszavonása nem teszi jogszerűtlenné az addigi (az Ön hozzájárulásán alapuló) adatkezelés jogszerűsíégét.

Amennyiben az adatkezeléssel kapcsolatosan bármely problémája merül fel, javasoljuk elsőként a Társasággal vegye fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, a probléma leggyorsabb rendezése érdekében. Amennyiben ez nem vezet eredményre Ön kérheti a Nemzeti Adatvédelmi Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, +36 (1) 391-1400, ugyfelszolgalat@naih.hu, www.naih.hu) vizsgálatát, illetőleg a jogellenes adatkezelés miatt bírósághoz fordulhat.

V. BIZTONSÁG

Ön felelős felhasználóneve és jelszava titkosságának megőrzéséért.
A Társaság megfelelő intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy megvédje az Ön személyes adatait a véletlen elvesztéstől és a jogosulatlan hozzáféréstől, felhasználástól, módosítástól vagy közzétételtől. Mindezek ellenére az internet nyitott rendszer, így nem tudjuk garantálni, hogy illetéktelen külső felek soha nem lesznek képesek hatálytalanítani ezeket az intézkedéseket, és nem használják fel személyes adatait tiltott célokra. A biztonságos álláskereséssel kapcsolatban további tájékoztatást talál Biztonsági központunkban. Érdemes figyelembe vennie azt is, hogy az önéletrajzát és profilját jelenlegi munkaadója is figyelheti.

A Monster Worldwide, Inc. megkapta a TRUSTe Privacy adatvédelmi tanúsítványt (minősítést), amely azt jelenti, hogy a Monster Worldwide, Inc. adatvédelmi szabályzatát és gyakorlatát felülvizsgálták a TRUSTe programnak való megfelelőség szempontjából, amely megtekinthető a TRUSTe pecsétre kattintás után megjelenő érvényesítési oldalon.

VI. KISKORÚAK

A Szolgáltatás használatát nem javasoljuk 14 év alatti kiskorúak számára, és tudatosan nem is gyűjtünk információkat ilyen kiskorúaktól. A 16. életévüket be nem töltött kiskorúak a Weboldalt törvényes képviselőjüknek beleegyezésével, vagy utólagos jóváhagyásával használhatják.

VII. AZ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA

Ha úgy döntünk, hogy jelentős módosítást hajtunk végre az Adatvédelmi Szabályzat tartalmában, akkor a profiljában megadott e-mail címén szükség szerint felvesszük Önnel a kapcsolatot. Emellett a változásokról a Weboldalon jól látható értesítést teszünk közzé.

VIII. KAPCSOLAT

Ha bármikor kérdése vagy problémája van a jelen Adatvédelmi Szabályzattal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot az interneten keresztül, email: informacio@monster.hu, telefonon: (361) 451-7080, vagy a következő postacímen:

Adatvédelmi felelős
Monster Magyarország Kft.
1066 Budapest
Mozsár u. 16. sz. 3. em.

Minden elvárható erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb válaszoljunk kérdésére, illetve megoldjuk problémáját.

IX. SÜTIK HASZNÁLATA

A Társaság úgynevezett sütiket (cookie-kat) (vagy azokhoz hasonló technológiát) alkalmaz annak érdekében, hogy személyre szabott és teljes körű online felhasználói élményt és használhatóságot nyújtson Önnek, többek között a felhasználói beállítások tárolása, a keresési eredmények javítása, a hirdetések megfelelőbb kiválasztása és a felhasználói trendek nyomon követése céljából. A süti az Ön számítógépén tárolt szöveges fájl. A sütik olyan adatokat tartalmaznak, amelyek segítenek nekünk a Weboldal működtetésében. Nem futtatnak kódot, és nem tartalmaznak vírusokat. A sütijeinket rajtunk kívül más nem tudja olvasni.
A sütik segítségével javítjuk webhelyeink használhatóságát. A következő típusú sütiket használjuk:

Süti típusa Milyen adatokhoz fér hozzá és mi az élettartama Süti funkciója
Biztonsági Aktuális munkamenet azonosítója.
Élettartam: Böngészés időtartama
Ezek a sütik segítenek abban, hogy hozzáférést nyújtsunk az Ön fiókjához.
Preferenciák Aktuális munkamenet azonosítója, fiókbeállítások, keresési beállítások.
Élettartam: változó (böngészés időtartama, 1 év, vagy 2 év)
Ezek a sütik tárolják az Ön preferenciáit, például kiválasztott nyelv vagy az álláskeresés eredményeinek megjelenítésének módja.
Analitikai Aktuális munkamenet azonosítója, meglátogatott oldalak, fiókbeállítások, keresési beállítások, keresési feltételek, keresési előzmények, pályázási előzmények.
Élettartam: változó (böngészés időtartama, 1 év, vagy 2 év)
Nyomon követjük a webhely használati mintáit, hogy azonosíthassuk a népszerű tartalmakat és az esetleges problémákat.
Webhelyfunkciók Aktuális munkamenet azonosítója, meglátogatott oldalak, keresési beállítások, keresési feltételek, keresési előzmények, pályázási előzmények.
Élettartam: változó (böngészés időtartama, 1 év, vagy 2 év)
Nyomon követjük, mely állásokat nézi meg, hogy hasonló állásokat kínálhassunk. Arra is sütiket használunk, hogy egyes felhasználókat tesztcsoportokba osztva kipróbáljuk a webhely új funkcióit.
Hirdetések Aktuális munkamenet azonosítója, megtekintett állások, keresési előzmények, pályázási előzmények.
Élettartam: változó (böngészés időtartama, 1 év, vagy 2 év)
Önnel kapcsolatos, de személyes azonosításra nem alkalmas információk alapján hirdetéseket jelenítünk meg Önnek a webhelyünkön.

A Társaság viselkedés alapú célzott bannereket is használ (Monster CAN, bővebben: http://can.monster.hu/ad-targeting.aspx). Ha nem szeretné engedélyezni a Társaság számára, hogy gyűjtse és elemezze a webhely-látogatási munkameneteivel kapcsolatos információkat, illetve hogy felhasználhassa azokat annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési területeinek megfelelően személyre szabott dinamikus tartalmat jelenítsen meg, hajtsa végre a következő címen elérhető letiltási eljárást:http://can.monster.hu/cookie-technology.aspx

A Társaság úgynevezett webes jelzőket (más néven pixelek, átlátszó/clear GIF-ek vagy műveleti címkék) és JavaScript-elemeket is használ.

A sütik kezelését, tiltását böngészőjében is el tudja végezni, illetve ott bővebb információkat talál a sütik működéséről, így pl. az alábbi böngészők weboldalain:

Használunk harmadik fél sütiket is, pl. Adobe, Google, Facebook, Doubleclick, RTB, Criteo.

A Társaság több külső fél segítségét is igénybe veszi analitikai szolgáltatások és hirdetések megjelenítése céljából; ilyen szolgáltató például a DoubleClick, az Atlas Solutions és az Adobe. Ide kattintva megtekintheti azoknak a vállalatoknak az átfogó, ám nem teljes listáját, amelyekkel a Társaság személyre szabott hirdetések szolgáltatása céljából együttműködést folytat. A külső felek sütijeit letilthatja, ha böngészőjében beállítja a sütik elutasítását. Ha nem szeretné engedélyezni az Adobe számára, hogy gyűjtse és elemezze a webhely-látogatási munkameneteivel kapcsolatos információkat, illetve hogy felhasználhassa azokat annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési területeinek megfelelően személyre szabott dinamikus tartalmat jelenítsen meg, hajtsa végre a következő címen elérhető letiltási eljárást: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html#5. Ha nem szeretné engedélyezni az RTB számára, hogy gyűjtse és elemezze a webhely-látogatási munkameneteivel kapcsolatos információkat, illetve hogy felhasználhassa azokat annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési területeinek megfelelően személyre szabott dinamikus tartalmat jelenítsen meg, hajtsa végre a következő címen elérhető letiltási eljárást: adpilot.com/index.php?pid=privacy-opt-out. Ha nem szeretné engedélyezni a Criteo számára, hogy gyűjtse és elemezze a webhely-látogatási munkameneteivel kapcsolatos információkat, illetve hogy felhasználhassa azokat annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési területeinek megfelelően személyre szabott dinamikus tartalmat jelenítsen meg, hajtsa végre a következő címen elérhető letiltási eljárást: https://info.criteo.com/privacy/privacy.aspx?infonorm=3&partner=36386&static=1. A Társaság rendszere nem válaszol a webböngésző követést tiltó (do not track) jelzéseire. A Társaság együttműködő hálózatainál a célzott hirdetések lemondásához kattintson ide.

X. KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Weboldalunk a közösségi médiával kapcsolatos funkciókat (például a Facebook Tetszik gombja), valamint minialkalmazásokat, közösségi tartalommegosztó modulokat (például a Megosztás gomb) is tartalmaz. Ezek a szolgáltatások gyűjthetik IP-címét és a meglátogatott webhely konkrét lapjának adatait, valamint sütit állíthatnak be a szolgáltatás megfelelő működése érdekében. Ezen szolgáltatásokkal végzett adatkezelési műveletekre az azokat biztosító társaság (pl Facebook) adatvédelmi szabályzata vonatkozik.