Skip to main content

Karriertanácsok

Állást keresel? Interjúra készülsz? Dolgozol valahol és kérdéseid vannak? Tanácsok azoknak, akik (jobb) állásra vágynak, fejlődni akarnak.

7 tipp a sikeres bértárgyaláshoz

Mikor érdemes állást keresnünk?

Állások | Tanácsok | GRR

Pályakezdő önéletrajz-minta

Letölthető önéletrajz-minta + 5 tipp

Fizetések és iparági trendek a Hays szemével – értékesítés, marketing, HR (3.)

Három újabb területtel zárjuk sorozatunkat, amely a Hays Hungary munkaerő-közvetítő „Salary guide” című kiadványának néhány érdekességét mutatja be. Az első az IT, mérnöki és logisztikai területtel foglalkoztunk, majd a másodikban a pénzügy, banki, ssc vonal került terítékre, most pedig az értékesítés, a marketing és a HR. A fizetési adatok jellemzően multinacionális cégekre vonatkoznak és a fejvadász megbízásokban felbukkanó jellemző (tehát a minimum és a maximum közötti) havi bruttó összegeket takarják.

Mennyit kereshetsz startup cégnél, ha nem vagy informatikus?

Az április 19-20-án megrendezésre kerülő Startup Safary fesztivál szervezői közel 50 cégnél mérték fel, hogy milyen pozíciókat és milyen fizetéseket kínálnak nem informatikusoknak. Minden pozícióra igaz: minimális informatikai affinitás azért szükséges hozzá.

Fizetések és iparági trendek a Hays szemével – pénzügy, bank, SSC (2.)

Folytatjuk sorozatunkat, amely a Hays Hungary munkaerő-közvetítő „Salary guide” című kiadványának néhány érdekességét mutatja be. Egy héttel ezelőtt az IT, mérnöki és logisztikai területtel foglalkoztunk, most a pénzügy, banki, ssc vonal kerül terítékre. A fizetési adatok jellemzően multinacionális cégekre vonatkoznak és a fejvadász megbízásokban felbukkanó jellemző (tehát a minimum és a maximum közötti) havi bruttó összegeket jelentik.

Fizetések és iparági trendek a Hays szemével – IT, mérnök, logisztika (1.)

Idén is elkészítette a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Hays Hungary „Salary guide” című kiadványát, amelynek hivatalos bemutatóját március 22-én tartották. Itt a piacon tapasztalt bérajánlatok mellett a tanácsadók az egyes területek trendjeit is elemezték. Néhány érdekességet emelünk ki, cikkünk következő részében pedig újabb iparágakat veszünk nagyító alá.

Íme a legnépszerűbb OKJ-s képzések

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s képzések toplistájából. Továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is.

Karrier arcok (2.) - jogászból lett jógász Gyulai Júlia

Az ELTE Jogi Karán diplomázott, ám ügyvédjelöltként dolgozva rájött, ez nem az ő útja. Sokkal inkább a jógában találta meg az örömöt és önmaga kiteljesülését. Egy külföldi mesterrel bejárta a világot, most Budapesten oktató. Gyulai Júlia története példa arra, hogy a kívülről szépnek, presztízsnek tűnő karrierutak sokszor inkább mellékvágányok.

Inspiráló nők – tőlük sokat tanulhatsz karrierépítésről

Területükön sikeresek. Munkájukkal, hozzáállásukkal mintát adnak közösségüknek. Az utóbbi években a HelloKarrier magazinban sok ilyen személyt és történetet mutattunk be. A Nemzetközi Nőnap apropóján most olyan nőket emelünk ki, akik szerintünk inspirálóak. Akiktől lehet tanulni kitartást, bátorságot, a munkához való hozzáállást, vállalkozói szemléletet. Akadnak közöttük sportolók, üzletasszonyok, bloggerek, az önkéntes munkában jeleskedők.

Nyerő szakmák, top képességek - készülj a jövőre

Pályamódosítás vagy szakmaválasztás előtt állóknak (is) érdemes néhány pillantást vetni az amerikai trendekre, melyek előbb-utóbb begyűrűznek Magyarországra, sőt egy részük már itt van. A LinkedIn szakmai közösségi portál Workforce Report néven publikált elemzést a feltörekvő foglalkozásokról és a jövő top munkavállalói készségeiről. Melyek is ezek?

Karrier arcok (1.): Majsai Richárd - a mexikói étteremtől a szabadúszó életformáig

Diákként a vendéglátásban kezdte kisegítőként, majd pénzügyi asszisztensként folytatta üzleti szolgáltatóközpontban, ahonnan nagyvállalati marketing területre váltott. Aztán rájött: nem az ő világa másnak dolgozni szigorú keretek között. Most egyéni vállalkozóként online marketing tanácsadó és a hazai szabadúszó mozgalom egyik arca. Egyebek mellett rendezvényeket szervez a „freedom életformára” való áttérésről, a legközelebbi egy nyári fesztivál lesz Spanyolországban. És még csak 24 éves. Rovatunk első részében Majsai Richárd.
Back to top