Skip to main content

Karriertanácsok

Állást keresel? Interjúra készülsz? Dolgozol valahol és kérdéseid vannak? Tanácsok azoknak, akik (jobb) állásra vágynak, fejlődni akarnak.

7 tipp a sikeres bértárgyaláshoz

Mikor érdemes állást keresnünk?

Állások | Tanácsok | GRR

Pályakezdő önéletrajz-minta

Letölthető önéletrajz-minta + 5 tipp

Mikor tanuljunk tovább és mennyit?

Felgyorsult és szélesedő látókörű világunkban a képzettség és sokoldalúság rendkívüli módon felértékelődött. A különféle készségek és képességek elsajátításának határa egyértelműen egyre korábbra tolódik (lásd többnyelvű és egyéb készségfejlesztő programokkal dolgozó óvodák, sőt bölcsődék), de évek-évtizedek óta látható az is, hogy a szakiskolák elvégzése, diploma megszerzése nem a végállomás a tanulási folyamaton átvezető, majd karrierbe torkolló úton.

Milyen nyári munkák vannak és hol kell keresni őket?

A nyári munkáknak két nagy csoportja van: a szezonális és szakképesítés nélkül végezhető, valamint gyakornoki munkák. Az utóbbi csoportba sorolhatjuk azt is, amikor a munkavállaló nem kizárólag pénzkereseti szándékkal vállal munkát, hanem azért is, hogy a tanulmányaihoz törvényileg előírt gyakorlati időt teljesítse. Ebben az esetben érdemes az iskola segítségét kérni, hiszen fontos, hogy az adott munkáltatónál eltöltött időt az iskola elismerje gyakorlati időnek (általában is iskola és a munkáltató közötti szerződés szükséges hozzá).

Keresett szakember a CRM manager – mit is csinál?

Ma már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg, ám arról kevesebb szó esik, hogy újak is jönnek létre. Ilyen a CRM (ügyfélkapcsolat-kezelő) menedzser is, amiből nagy hiány mutatkozik Ennek pótlására Magyarországon először indul szakirányú továbbképzés az Edutus Főiskolán. Mit is csinál a CRM manager? Bemutatjuk H. Nagy Fannit, aki ebben dolgozik.

Nyári munka diák- vagy iskolaszövetkezeti tagsággal (3.)

Az iskolaszövetkezet révén történő munkavállalás nagy előnye, hogy a szövetkezet stabil pozíciója és nagyobb jogi súlya révén hatékonyabban biztosíthatja a diákok érdekképviseletét, mint ha egymagukban próbálnak érvényesülni a munka erőpiacon.

Így válassz OKJ-s képzést – tanácsok, fizetések, toplista

Akit nem vesznek fel egyetemre, főiskolára vagy már meglévő diplomáját egészítené ki piacképes képzéssel, neki jó lehetőség egy OKJ-tanfolyam megcélzása. Nagy a kínálat, sok a képzésszervező. Mire érdemes figyelni a képzés kiválasztásakor? Mennyit keresnek az OKJ-szakmával dolgozó munkavállalók.

Újrakezdés két év kihagyás után – A karrier coach válaszol

Mit tehet egy álláskereső, ha 2 évre kiesett a körforgásból és most úgy érzi, a nulláról kell indulnia megcsappant önbizalommal? Egy kedves olvasónk tette fel a kérdést Petrány Viktória karrier coachunknak, de valószínűleg ez még sokakat érint, például szülés után visszatérő kismamákat.

Távmunka, céges óvoda, relax szoba – work-life balance családdal

A munka - magánélet egyensúlya, a feltöltődés és a munkahelyi stresszkezelés témája mindig kényes kérdés... Hiszen számos vállalatnál csak szólamok szintjén létezik a téma. Ám vannak cégek, ahol azért komolyabban gondolják... Mostani összeállításunkban elsősorban a családosokra fókuszálunk.

Így lehetsz nyerő és kapós informatikus az álláspiacon

Milyen készségek lesznek néhány éven belül múlva aduászok az informatikában? Startup vagy multi az ideális munkahely? Számít a papír vagy csak a gyakorlati tudás dönt? Egyebek mellett ezek a kérdések kerültek terítékre a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Jobsgarden és a Greenfox programozóiskola szerda esti rendezvényén. Az IT iránt érdeklődő fiatalok, és karrierváltók laza környezetben egy pesti romkocsmában, a Doboz BárbaN találkozhattak a téma szakértőivel. Most a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat vesszük nagyító alá.
Back to top