Skip to main content

GE: önéletrajz-írással és próbainterjúkkal is segítik a jégkorongozókat

GE: önéletrajz-írással és próbainterjúkkal is segítik a jégkorongozókat

Kolbenheyer Zsuzsanna,
a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke és női szakágvezetője

Eredményes sportkarrier mellett szakmai pályafutást is építeni nem csekély kihívás.
A GE, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Kanadai-Magyar Hokiklub kettős karrierépítésre összpontosító modelljével viszont a női jégkorongozók már sportpályafutásuk közben szerezhetnek profi álláskeresési ismereteket és elkezdhetik építeni további szakmai pályafutásukat.

Az együttműködés célja, hogy a háromszoros magyar bajnok, nemzetközi EWHL /Elite Women’s Hockey League/ játékosai már az európai élvonalba kerüléssel párhuzamosan a versenyszféra felé vezető utat is könnyebben megtalálják.
A Kanadai-Magyar Hokiklub női jégkorongozó csapata háromszoros magyar bajnok, kupagyőztes és európai viszonylatban is a 10-15 legjobb női jégkorong-csapat között tartják őket számon, mindemellett komoly esélyük van kijutni az Olimpiára is.

Profi csapat segíti a jégkorongozókat a karrierépítésben

A GE Magyarország olyan képzési és tapasztalatszerzési lehetőségeket kínál a női jégkorongozók számára, amelyek mellett a játékosok eleget tehetnek jelenlegi élsportolói feladataiknak, a nagyvállalati környezetben megszerzett ismeretekkel és tudással pedig versenyképesebbé válhatnak a munkaerőpiacon.
A program részeként a középiskolás jégkorongozó lányok pályaorientációs beszélgetéseken vehetnek részt, megtanulhatnak valóban profi önéletrajzot írni és fejleszthetik digitális ismereteiket is. A 18 év felettiek a profi CV-írás mellett már inspiráló próbainterjúkon is részt vehetnek. Ráadásként a GE munkatársainak mentorálásával ”árnyék munkatársként” bepillantást nyerhetnek egy-egy kolléga munkájába,   mindennapjaiba. A játékosok mindezeken felül meghívást kapnak a vállalat szakmai rendezvényeire, workshop - jaira és nyílt napjaira is, amely még kapcsolati tőkéjük bővítésében is segítheti őket.

Vállalati élet és profi jégkorongozás: alázat, csapatszellem, küzdés és kitartás a közös pontok

”Ebből az együttműködésből mind a jégkorongozók, mind a GE munkatársai is rengeteget tanulhatnak, profitálhatnak majd. A sportolói lét sok szempontból hasonlít az üzleti élethez, hiszen azonos tulajdonságokra - például kitartásra, csapatszellemre, versenyszellemre és a munka iránti alázatra épít. A közös munka során pedig a csapatszellem, a küzdés olyan új dimenzióival is megismerkedhetünk, amelyeket a későbbiekben a vállalati kultúránk részévé tudunk majd tenni” - mondta Barcza Ilona, a GE Global Operations Európa HR igazgatója. „Azzal, hogy a hokis lányok versenyképes tudást és ismereteket szerezhetnek egy nemzetközi nagyvállalatnál, esélyt kapnak a sportolói pályafutásukhoz és időbeosztásukhoz jobban illeszkedő munkára. Ezáltal anyagilag is függetlenedhetnek családjuktól. Így pedig sok hazai tehetség építheti a továbbiakban is eredményesen jégkorongozói karrierjét”- tette hozzá  Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorongszövetség alelnöke és női szakágvezetője, aki korábbi válogatott jégkorongozóként, családanyaként és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség tanácsának tagjaként maga is példaként szolgálhat a fiataloknak a karrierépítésben. Amely további előnye, hogy a jövőben nem kellene a jégkorongozóknak elmenniük más országokba. ”Óriási előny lenne más országok csapataival szemben, ha a válogatott, vagy legalábbis a játékosok nagy része egész évben együtt készülhetne a megmérettetésekre” - fűzte hozzá.


Back to top