Skip to main content

Hogyan igazodjunk el a munka jövőjének világában? Programajánló

Hogyan igazodjunk el a munka jövőjének világában? Programajánló

Kik azok az emlékszerkesztők, tesdizájnerek, virtuálisvilág mérnökök és szempilla-stylistok? Mit érdemes tanulni, hogy ahhoz jó munkád legyen? Vajon a jövőben számítani fog-e még a diploma és lesznek-e egyetemek? Vagy esetleg elég egy négy hónapos tanfolyam, hogy profi programozóként dolgozhass?

 

 

Miben legyél jó, ha a tudás már nem elég? Mivé képezd át magad, hogyan válts, merre indulj tovább? Erre keresi a választ Future Work Festival májusban megrendezésre kerülő háromnapos programjaival.

 

 

A kérdések sora pedig egyre csak nő, ahogyan elmélyed az érdeklődő egy-egy témakörben

Az automatizáció, robotika, mesterséges intelligencia, virtuális valóság átalakítja a munka világát is. Mit fogsz dolgozni néhány év múlva, amikor már most automaták intézik ügyeidet, robotok csetelnek helyetted, és hamarosan drónok szállíthatják vacsorára a pizzádat? Lesznek még taxisofőrök, tanárok, pizzafutárok, eladók? Mi fog történni, ha eltűnnek ezek a szakmák? Mi lesz helyettük? Honnan tudod, hogy merre indulj, mit tanulj és milyen állások várnak rád a jövőben?

 

Május 17., Akvárium Klub - ahol a legnagyobb gondolkodókkal és olyan fiatalokkal ismerkedhetsz meg, akik már a jövő munkarendjét követik

A májusi rendezvényen - ami nem konferencia és nem állásbörze - a szervezők és az előadók, a résztvevőkkel közösen adnak választ a kérdésekre. Megmutatják azt is, hogy milyen foglalkozások tűnnek el és milyen szakmák lesznek helyettük. A pályaválasztással kapcsolatos kérdéseidet is bátran felteheted. Május 17-én az Akvárium Klubban várnak többek között  a tizenévesen sikeressé vált kortásaid, akik már most jobban keresnek, mint a szüleik, megalkották a saját munkahelyüket és köszönik szépen, jól vannak. Ott lesznek a szüleik, akik elmondják, hogyan támogatták gyermekük őrültnek tűnő ötleteit. Trendi és hiteles tanárok, akik úgy tanítanak, hogy közben nem is tanítanak igazán. Lesznek robotok is, hallhatsz már Magyarországon is használt önvezető autókísérletről, kódoló suliról és mindenről, ami segíthet neked abban, hogy merre indulj tovább.

 

Szerdától péntekig workshopok, meetupok és egyéb programok lesznek városszerte

Templomban, közösségi terekben, kerthelyiségekben, kocsmákban folytatódik a beszélgetés szerdán, csütörtökön és pénteken, konkrét szakmák és iparágak jövőjéről, de ha a saját jövőd izgat inkább, a rendezvény bejelentkezhetsz coach-okhoz is, hogy beszéljetek a céljaidról.

Kezdd el a felkészülést a jövőre! Higgy benne, hogy a változás egy óriási lehetőség, és van beszólásod. Elhiszed, hogy megtalálhatod azt a munkát, amit örömmel csinálsz minden nap? Nem? Akkor csinálj egyet saját magadnak!


Back to top