Skip to main content

Íme az ipari OKJ-s képzések toplistája

Íme az ipari OKJ-s képzések toplistája

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé a gázcseretelep-kezelő képzés is felkerült a dobogóra.

A tagoncás állás a Monsteren is népszerű: nemcsak itthoni, hanem németországi lehetőségekre is pályázhatunk.

„2017-ben tovább nőtt az érdeklődés az ipari képzések iránt, melynek egyik oka, hogy sok vállalat belső átképzésekkel igyekszik pótolni a hiányzó munkaerőt” – vázolja a trendeket Szilber Erzsébet, a Perfekt Ipari Képzések Központjának vezetője. Az iparban is hasznos a különböző képesítések kombinációja, hiszen a többféle szaktudással rendelkező kolléga több munkakört is betölthet, így rugalmasabban tervezhető a munkaerő-beosztása.

A targoncavezető képzés mindent visz

A 2017-es ipari OKJ-s képzések toplistájának legfelső fokán továbbra is a targoncvezetői tanfolyam áll. Idén közel kétszer annyian jelentkeztek rá, mint az ezüstérmes emelőgép kezelő OKJ-ra. A tavalyi toplista bronzérmese a külszíni bányász volt, amely 2016-ban jelent meg először a legnépszerűbb képzések között, de idén már csak a 8. helyet sikerült megszereznie. Helyette ezúttal új belépőként a gázcseretelep-kezelő képzés tudott fellépni a dobogó harmadik fokára. A negyedik helyre idén is az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő OKJ került, viszont a nyomástartóedény-gépész kiszorította az első ötből a földmunka-, rakodó-, szállítógép kezelő képzést, így utóbbinak 2017-ben csak a 9. hely jutott.

A top 5 képzés a Perfekt Zrt.-nél (2017)

  1. Targoncavezető
  2. Emelőgépkezelő (kivéve targonca)
  3. Gázcseretelep-kezelő
  4. Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő
  5. Nyomástartóedény-gépész

 


Back to top