Skip to main content

Itt vannak az év startupjai - ezért éri meg ilyen cégeknél dolgozni

Itt vannak az év startupjai - ezért éri meg ilyen cégeknél dolgozni

A Turbine.AI lett az év legjobb startupja a Central European Startup Awards magyar fordulójában. A szerda esti díjátadón 12 kategóriában hirdettek győztest, ebből háromban is nyert ez vállalkozás, mely a rákot a mesterséges intelligencia segítségével győzné le. A többi kategória nyerteseire is érdemes figyelni a jövőben, nekik is lehet szurkolni a szófiai nemzetközi döntőben 2017 november 23-án.
Eláruljuk azt is, miért éri meg startup cégnél kezdeni karriered?

Monster-tipp:

Miért éri meg startup cégnél kezdeni a karriered?

 1. Azonnal a mély vízben találod magad.
  Nincs sok vezetői szint, se átláthatatlan szervezet, csupán problémamegoldás, innováció. Megtanulsz tárgyalni, ügyfeleket kezelni, meggyőzően érvelni, együttműködni és persze „tüzet oltani”.
 2. Látod munkád eredményét, nagyobb az alakítóképességed, mint nagyobb szervezetekben.
  Mivel ezeknél a cégeknél nincs sok éves múltra visszatekintő vállalati kultúra, jó vagy rossz beidegződések, napi rutinok, ezért egy-egy jó ötletet gyorsan felkarol a vezetés és be is vezeti. Éppen ez a pragmatizmus, az újra való nyitottság hozza e cégek versenyelőnyét a lomhábban mozgó, lassabban változó nagyvállalatokkal szemben.
 3. Érzékeled a piac lüktetését, rések megnyílását, bezáródását.
  A startup világban egyvalami állandó: a változás. Folyamatosan felül kell vizsgálni terveinket, igazítani a termékfejlesztést az ügyféligényekhez.
 4. Megtanulod a rugalmasságot, a projektmunkát, elszakadsz a napi fix 8 órás irodai munkaidőtől.
  Startup cégnél teljesen másképp látsz egy munkanapot és egy munkahetet. Projektciklusokban gondolkodsz, ami gyakran rugalmas munkavégzéssel jár. Valamikor végigtolsz otthonról egy hétvégét, máskor hétközben kapcsolódsz ki.
 5. Nagyot dobbanthatsz, ha beindul a vállalkozás.
  Sokkal nagyobb a kitörési esély egy startupban, persze a kockázat is. Ha tulajdonrészt kapsz, és sokszorosára nő a cég értéke, az számodra főnyeremény. Ha a kezdeteknél a tűz közelében vagy és több száz fősre nő a szervezet, akkor valószínűleg jól fizető pozícióba kerülsz.

12 kategóriában hirdettek győztest idén, itthon összesen 350 jelentkezőből

 • Best Social Impact Startup: Now Technologies Ltd. (www.nowtech.hu)

  Mit csinálnak? Termékcsaládjuk a Gyroset, mely a mozgáskorlátozottak életét segíti. Okosrendszerük egyetlen ujjal, vagy akár szájjal is irányíthatóvá teszi a kerekesszéket.

  Alapítás éve: 2014

  2016-os árbevétel: 5,4 millió forint

 • Best FinTech Startup: Blueopes (www.blueopes.com)

  Mit csinálnak? Befektetési portfóliókat optimalizál a rendszerük.

  Alapítás éve: 2016

  2016-os árbevétel: n.a.

 • Founder of the year: Kinga Jentetics, PublishDrive (www.publishdrive.com)

  Ki ő? Jentetics Kinga, a PublishDrive társalapítója. A cége 2012 óta íróknak segít e-könyveiket publikálni, értékesíteni és a honoráriumot begyűjteni. Tavaly 200 ezer e-könyvet adtak el, ezzel 83 millió forintos árbevételt értek el.

 • Best Iot Startup: SBrick (www.sbrick.com)

  Mit csinálnak? Az okoskocka feltalálói. A Lego járművekhez a gyárinál jobb irányítást tesz lehetővé és akár mobillal is irányítható. 

  Alapítás éve: 2014

  2016-os árbevétel: 180 millió forint (ez a Vengit Kft., az anyacég árbevétele)

 • Best Ai Startup: Turbine.AI (www.turbine.ai)

  Mit csinálnak? A termék forradalmasíthatja a rákbetegségek gyógyítását. Tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia, mely a hosszadalmas gyógyszeripari kísérleteket egy számítógépes szimulációval váltja ki. (Róluk később bővebben.)

  Alapítás éve: 2013

  2016-os árbevétel: 17,5 millió forint

 • Best Smart City Solution: GreenGo Car Europe Kft. (www.greengo.hu)

  Mit csinálnak?  A közösségi közlekedés egy új formáját hozták el Budapestre. Az elektromos autóikat egy okostelefonnal (iOS vagy Android), percalapú elszámolás mellett lehet bérelni és a szolgáltatási területen belül bárhol lezárhatjuk, hogy jöhessen a következő felhasználó.

  Alapítás éve: 2014

  2016-os árbevétel: 8 millió forint

 • Best newcomer: EVA Vision (www.eva.vision)

  Mit csinálnak?  Vakok és gyengénlátók számára fejlesztenek okosszemüveget.

  Alapítás éve: 2017

Best Biotech Startup: Turbine.AI

Startup Of The Year: Turbine.AI

Best coworking space: Impact Hub Budapest  (www.budapest.impacthub.net)

Best accelerator/ incubator programme: CEU Innovation Lab (www.facebook.com/CEUiLab)

Best investor: Baconsult Kft. (www.baconsult.hu)

Az abszolút győztes: Turbine.AI

„Olyan dologgal kísérletezünk, mely másnak még nem sikerült. Egyelőre mi sem tudjuk, hogy nekünk összejön-e, de több mint bíztató az, amit eddig elértünk” – mondta el Nagy Szabolcs cégvezető a győzelem után. Azért tudni kell, hogy a Turbine.AI nem a levegőbe ígérget, nem az „egy majd talán sikerülni fog” pénzégető startup modellek sorába akar beállni. A 18 fős vállalkozás önfenntartó és a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalatának, a Bayer 100 napos accelerátor programján is túl vannak már. A termék tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia, mely a hosszadalmas gyógyszeripari kísérleteket egy számítógépes szimulációval váltja ki. Az eredményeik alapján a gyártók megtudják, mivel érdemes kísérletezni például egy tumor gyógyításánál és mivel nem. Rájuk érdemes figyelni, alapvetően változtathatják meg a gyógyítást.

További információt a versenyről itt talál: centraleuropeanstartupawards.com


Back to top