Skip to main content

Milyen a jó munkahely?

Három vélemény a Future Work Festivalon

Milyen a jó munkahely?

”Egy top-munkahely bátorít.” A Future Work Festivál az egész országot megmozgatta: útkeresők, pályaválasztás előtt állók, pedagógusok, diákok, gyakorló álláskeresők, karrierváltók de álláspiaci szakemberek is eljöttek inspirálódni és trendnézőbe. A Monster.hu azt kérdezte a látogatóktól, milyen munkahelyre vágynak leginkább.

Az inspiráló munkakörnyezet rengeteget számít

Angie (21) egyetemistaként vetette magát a fesztiváli forgatagba. Jelenleg spanyol-francia szakon tanul - és leendő munkahelyéről is határozott elképzelése van. ”Számomra nagyon fontos az irodai környezet. Például az, hogy fizikailag is legyen a munkavállalónak tere és ne valami szűkös kis kalitkaszerű boxba legyen órákra bezsúfolva. Nagyon fontos a trend és a modernség is -  de úgy, hogy ne valami lélektelen betonrengetegben, hanem vidám, inspiráló körülmények között érezzem magam munka közben, lehetőleg valami fás-bokros zöldövezethez is közel. Egy jó munkahely emellett szuper technikai feltételekkel is ellátott -  és nyilván a csapat, a kollégák se elhanyagolhatók.”

Emberarcú munkahelyeké a jövő

Ilka számára is meghatározó a csapat: olyannyira, hogy a jövő ideális munkahelyének ismérvei között nála toronymagasan az első helyen áll. ”Szerintem az álommunkahely első körben mindig az emberi oldalon áll vagy bukik. Egy igazán jó munkahely kulcsa, ha a csapat tagjai egyrészt nyitottak az új emberekre - másrészt pedig rendelkeznek azzal az emberismerettel, hogy tudják, kinek milyen feladat való és hagyják leginkább abban kibontakozni. A befogadó csapat mellett a technológia is meghatározó: a jövő munkahelyeinek IT-s vonalon is topon kell majd lenniük” - sorolta az álommunkahellyel kapcsolatos elvárásait a 29 éves, tartalomfelelős és event coordinator. "Rendezvények tartalmi blokkjának megszervezéséért felelek, szóval én is keresem még a szakmám leginkább találó meghatározását."

Pozitív visszacsatolások nélkül sincs jó munkahely

A 22 éves, marketing szakos Brigi számára viszont pozitív visszacsatolások és támogató környezet nélkül elképzelhetetlenek a jövő csúcsmunkahelyei. ”Szerintem egy jó munkahely attól is jó munkahely, hogy sosem marad elismerés és dicsérő szavak nélkül a jól végzett munka - de az is fontos, hogy folyamatosan visszajelzést kapjak a tevékenységemről és ne csak akkor, amikor a javítandó részletek, hibák kerülnek épp terítékre. Emellett azt gondolom, hogy egy top munkahelyen folyamatos informatikai felzárkóztatásra, képzésekre is szükség van, hogy a munkavégzéshez nélkülözhetetlen tudást minden korosztályhoz tartozó kollégánál sikerüljön megalapozni.” 


Takács Gabriella, 2017. május 19.


Back to top