Skip to main content

Izgalmas munkát akarsz kisgyermek mellett? – így építsd fel új életed

Izgalmas munkát akarsz kisgyermek mellett? – így építsd fel új életed

Anyaként szeretnél végre visszatalálni a munka világába, de úgy néznek rád, mint aki most jött a Holdról? Paizs Dóra átment ezen és tanult belőle. Anyacsavar néven blogot indított és összegyűjtött minden jó tanácsot.

Ott lesz a 2017 május 17-i Future Work Fesztiválon (https://futureworkfestival.hu), ahol találkozhatsz vele. Konkrét sztorikat hoz majd nektek arról, ki, hogyan zsonglőrködött hatékonyan az idejével -  s találta meg végre az egyensúlyt a ”család-karrier” tengelyen. 

UFO - nak tartanak, ha szeretnél néha kikapcsolódni az otthon - közért - játszótér Bermuda - háromszögből? Még ki se tetted a lábadat a kicsivel a lakásból, rendre felbukkannak a babakocsi mellett a kéretlen, gyermeknevelési ”szakértők”? Akik sokan és sokfélét mondanak: abban viszont biztosak, hogy te csinálsz valamit rosszul. Ráadásul még magadnak se mered bevallani, hogy néha bizony jól esne lazítani és kicsit más szemszögből tekinteni a kihívásokra? Paizs Dóra tréner és coach megtette. Gyakorló szülőként Anyacsavar - csoportot és blogot (www.anyacsavar.com) hozott létre. Ahol gyakorló kisgyermekes édesanyák csoportban, jókedvűen, tapasztalatcsere mellett keresik a választ közös kihívásaikra.

Szerep- és időzavar ellen

Merthogy azt a 37 évesen szülővé vált, ma már egy 5 és egy 2 éves kisgyermeket nevelő tréner -  coach -  blogger - édesanya se tagadja: a szülői lét eleinte teljesen felforgatta a hétköznapjait. ”Korábban egyáltalán nem gondoltam volna, mennyi újfajta kihívással találom majd szembe magamat szülőként. Szervezetfejlesztő cégnél dolgozó vezető tanácsadóként, sikeres és jól működő szakmai, - és magánélet birtokában, felelősségteljes felnőttként, mindent a maga helyén tudva úgy értékeltem: majd ebben a szerepkörben is megoldom a kihívásokat és gördülékenyen fogom venni az akadályokat.”  

Csakhogy a nagybetűs valóság - legalábbis a szülőség kezdetén - mindent felülírt. ”Hirtelen folyamatos szerep, - és időzavart éltem át. Szeretetteljes, felelős édesanyaként is igényeltem volna időnként némi egyedüllétet és én-időt, de intellektuális élményeket, pénzkereső tevékenységet, munkát és felnőtt társaságot szintén.” 

Észt osztott mindenki

Kihívásait fokozandó, mindeközben a környezet is észosztó üzemmódba kapcsolt körülötte: a taxisofőrtől a bolti eladóig mindenki tudni vélte, hogyan kellene gyermeket nevelnie, karriert építenie és mindeközben még önfeledten boldognak is lennie. Aztán hamarosan kiderült: tapasztalataival koránt sincs egyedül. ”Amikor végeztem egy gyors számvetést a környezetemben, egyből rájöttem, hogy nem csak én járok ebben a cipőben. Ráadásul a legtöbb esetben eleve kihívás, hogy a nők még maguknak sem merik bevallani: bármennyire is jó szülő vagyok, szükségem van én-időre és a világ lakáson túli lehetőségeire is. A nők a következő meccsüket ezügyben már a környezettel, a társadalommal vívják.”

Gyere el Te is a Future Work Fesztival kerekasztal-beszélgetésére, ahová Dóra konkrét tippeket hoz majd nektek ”munka - magánélet egyensúly” témában is! 
Regisztráció és jegyvásárlás itt: https://futureworkfestival.hu/reszt-veszek


2017.04.28.


Back to top