Skip to main content

Petrány Viktória - coach, HR tanácsadó

Petrány Viktória - coach, HR tanácsadó
Az elmúlt 15 évben felnőttek szakmai útjával foglalkozom HR-esként és coachként. A munka mindig is fontos volt számomra, és mivel én is megtapasztaltam a nehéz oldalát – pályaváltás, érdekellentétek, túlmunka, stressz. – motiváltan kutattam a karrier titkát: Sikerrecepteket olvastam és azt figyeltem, az emberek hogyan választják karrierük következő állomását. Talán ezernél is több emberrel folytatott interjú után levontam a következtetést: a többség olyan munkát keres, amire alkalmasnak hiszi magát, nem pedig azt, ami érdekli.

2000-ben megszűnt a cég, ahol marketingesként dolgoztam, a következő állás pedig rámutatott, hogy én sem teljesen azt csinálom, amit szeretek. Megkerestem, mi az, és elindultam: munka mellett megszereztem a HR menedzseri diplomát, egy év múlva pedig már HR-esként dolgoztam. Tizenhárom év vállalati HR után ismét számot vetettem, és arra koncentráltam, hogy kibontakoztassam azt a részemet, ami a legjobban érdekel. Így jutottam el a coach szakmáig.

Az újratervezések közben értékes tapasztalatokra tettem szert, amik, a tanult coaching technikák mellett, a változásról alkotott szemléletem alapjait adják. Megtapasztaltam, milyen sokat számít, ha odafigyelünk minden elégedetlenségre és vágyra, ami megjelenik bennünk, meg hogy a változás képessége fejleszthető, és hogy milyen jól jön a biztonság, amit egy külső segítő adhat a változásban. Hálás vagyok a segítőimnek, akik engem támogattak az utamon.

A karrier szó eredeti jelentése út. Úton lenni kaland. Miért ne tekintenénk a karrierre úgy, mint egy munKalandra?
Számomra a munka ugyanolyan izgatott örömöt jelent, akár a játék egy kisgyerek számára. Alig várom, hogy megismerjek és segítsek újra írni egy karriert, elgondolkodjak egy munkahelyi problémán, és írjak egy sokakat foglalkoztató dilemmáról.

Ehhez az örömhöz szeretnék hozzásegíteni minél többeket.

Képzettség

  • School of Creative Coaching, 2014.
  • Magazin újságírás, Bálint György Újságíró Akadémia, 2006.
  • HR Menedzser, Corvinus Egyetem, 2002.
  • Német Nyelvtanár, ELTE, 1995.

web: www.munkaland.com

Hogyan keress állást?

+ indíts egy álláskeresést a kívánt pozíciónév/készség és a város megadásával, majd pályázz az állásokra
+ állíts be e-mailes állásértesítőt, hogy elsőként értesülhess a keresési feltételeidnek megfelelő,
    friss állásokról (e-mail címedet a találati listában a jobboldali oszlopban adhatod meg)
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal

Back to top