Skip to main content

Szakmai gyakorlat a görög szigeteken – így képzik a jövő felszolgálóit

Szakmai gyakorlat a görög szigeteken – így képzik a jövő felszolgálóit

Világszerte keresettek a szakképzett felszolgálók. Kellenek az elméleti alapok, de a szakma jórészt a gyakorlatban tanulható ki.
A kettő kombinációját ígéri egy budapesti képző cég, amely egyedülálló módon a görög szigeteken szervezi meg legjobb diákjainak a szakmai gyakorlatot. A tanulóknak élesben, 5 csillagos szállodában, angol nyelvi környezetben kell megállniuk a helyüket. 

"Felejthetetlen nyarat éltünk át Korfun. Szakmai szempontból rengeteget tanulhattam. angol nyelvtanulás szempontjából pedig a legjobb, amit csak ajánlani lehet. A bónusz, hogy mindezért még fizetést is kapunk." E dicsérő sorokat az Európa 2000 Középiskola egyik tanulója írta, aki részt vett az iskola görögországi képzési programjában.

Mély vízben a nyári csúcsszezonban

Miben más ez a képzés, mit kapnak a diákok? – kérdezzük Bori Márkot, a képzésben részt vevő Gundel Étterem Talent managerét. „Egyedülálló a görögországi gyakorlati lehetőség. Mindazon elméleti és gyakorlati tudás elmélyítése, amit a tanulók év közben az iskolában illetve a külső gyakorlati helyen látnak, tanulnak. A tanulók nem csak az 5*-os vendégkiszolgálást tanulják meg, de az önálló életben, önálló döntésekben tapasztalatot szereznek a későbbi független élet kihívásainak kezeléséhez. Minden diák, aki sikerrel teljesítette a gyakorlatot, komolyabb, motiváltabb, elszántabb ifjú felnőttként tér vissza” – mondja Bori Márk. Az öt hónapos szakmai gyakorlaton egyébként a diákok akár havi 450 euró (165 ezer forint) fizetést is kapnak szállással és ellátással. A legügyesebbeknek a Gundel étterem munkalehetőséget is biztosít.

Oktatásuk a Svájcban elterjedt sémát követi, miszerint a nap egyik részében a diákok elméletet tanulnak, majd a gyakorlati képzéssel folytatják a felkészülést, hiszen az iskola és az étterem pár percre van egymástól. Egyes diákok már a tanév alatt, iskola mellett a Gundel Étteremben dolgoznak alkalmi munkaerőként.

Pályázzon vendéglátós állásra a Monster.hu-n

Kik jelentkezhetnek a képzésre?

Bárki, aki külföldön is bevethető szakmát szeretne tanulni az érettségi után. „Erősen javasolt az angol nyelvtudás, mosolygós, nyitott személyiség, fogékonyság az új dolgokra, és az érdeklődés a szakma iránt. Minden mást meg lehet tanulni. Az intenzív képzésre egy orientációs beszélgetés alapján lehet bekerülni” – mondja Bori Márk.


Back to top