Skip to main content

Tanácsok a Manchester City sztárjaitól - így illeszkedj be új munkahelyen

Tanácsok a Manchester City sztárjaitól - így illeszkedj be új munkahelyen

Sok a párhuzam egy futballista és egy átlagos dolgozó munkahelyi beilleszkedése között – ismerte fel a Hays fejvadászcég. Jön az első munkanap, jó első benyomást kell hagyni, az első sikereket vagy kudarcokat fel kell tudni dolgozni, meg kell találni a hangot a csapattársakkal. A cég szponzoráltja, a legutóbbi angol bajnokságban 3. helyen végzett Manchester City futballcsapat sztárjait kérte fel, hogy adjanak tanácsokat. Többek között Fernandinho, David Silva, Kevin de Bryune, Vincent Kompany, Ilkay Gundogan osztja meg gondolatait.

Idejében készüljön fel

A beilleszkedés kulcsa az írott és az íratlan szabályok megismerése. Ebbe beletartozik a megfelelő öltözködés, az inkább néhány perccel korábban érkezés és az éjszakai pihenés. Hogyan látja ezt Fernandinho, a Manchester City középpályása? „Minden meccs kulcsa a megfelelő felkészülés. Minden részlet számít ­­‒ a megfelelő étkezés, egy kiadós alvás és a ráhangolódás ‒ ez mind nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsünk a pályán.”

Le az előítéletekkel

A fejvadász cég óv mindenkit az előítéletes gondolkodástól, minden cég, munkahelyi kultúra valamennyire különbözik egymástól. Így a nyitottság fontos munkavállalói ismérv a próbaidő alatt. „Minden mérkőzés előtt a legfontosabb magára a játékra fókuszálni. A csapatod, az ellenfél, a taktikájuk és edzési folyamatosan fejlődni fognak. Minden meccsre tekints új lehetőségként és készülj fel, hogy valami újat tanulhatsz” – teszi hozzá a Manchester City női csapatának kapitánya, Steph Houghton.

Az első benyomás a fontos

Kritikusak az első napok az új munkahelyen. A mosoly, a szemkontaktus tartása azonban sokat segít. „Mikor belépsz a pályára, olyan mintha az egész világ téged figyelne. Fontos hogy emelt fővel menj és ne hagyd, hogy az idegesség felülkerekedjen rajtad” ‒ javasolja David Silva a Manchester Cityből.

Szerezzen támogatókat

Érdemes az első időszakban szövetségeseket keresni a közvetlen környezetből illetve akikkel egy hullámhosszon érezzük magunkat.

Örüljön az első sikereknek, de ne bízza el magát

Kevin de Bryune szerint: „Előfordul, hogy egy játékos már a meccs kezdeti szakaszában gólt lő, ami mindig jó alkalom az ünneplésre. Azonban nem szabad hagyni, hogy ez befolyásolja a fókuszáltságot és az elszántságot. Folytasd úgy, ahogy eltervezted és támogasd a csapatodat annyi góllal, amennyivel csak tudod, mert bármi megtörténhet a játék hátralévő részében.”

Tanuljon a hibáiból

Az első időszakokban könnyen követhetünk el hibákat, azonban az elkeseredettség helyett inkább arra figyeljünk, hogy előnyt kovácsoljunk belőlük‒ int figyelemre a Hays.

Vincent Kompany hozzáteszi: „ Előfordul, hogy egy játékosként kihagyunk helyzeteket vagy kudarcokkal szembesülünk, mégsem szabad hagynunk, hogy ez a kedvünket szegje. Maradj fókuszált, kontrollált és magabiztos és így hamarosan visszatalálsz önmagadhoz. Ha ezt nehéznek érzed, kérd a kollégáid, csapattársaid segítségét.”

Álljunk meg egy kicsit és tekintsünk vissza

Fontos, hogy kicsit magunkba merülve elgondolkozzunk az elmúlt időszak történésein és tapasztalatainkon; miként lehetnénk eredményesebbek, hogyan hozhatnánk ki még többet magunkból, a megfelelő emberekkel ismerkedtem össze?  Ezeket a kérdéseket tanácsos feltennünk magunknak, illetve kérjük ki felettesünk véleményét.

„Minden játék magában hordozza a lehetőséget, hogy tanuljunk, fejlődjünk és csiszoljunk a taktikánkon. Félidőben a csapattal együtt beszéljük meg az addigi teljesítményünket és ötletelünk, hogy hogyan lehetne építeni az első félidei teljesítményen a folytatáshoz és, hogy remélhetőleg megnyerjük a játékot.” ‒ magyarázza a Manchester City középjátékosa, Ilkay Gundogan.

Tervezze meg a következő lépést

Az első pár hónap leteltével javallott elgondolkodni a következő fázison. Gondoljuk végig, mit szeretünk eddigi hivatásunkban, milyennek találjuk kollégáinkat, illetve azt nyújtja-e az adott cég, ami az előzetes elvárásainkban szerepelt? Ki tudjuk bontakoztatni tehetségünket és ebben az adott cég is támogat bennünket? Ha fentiekre igennel tudunk felelni, akkor ideje megbeszélni munkahelyi vezetőnkkel a további lépéseket.

 


Back to top